Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuid-Afrika, Platter’s Wijn & Spijs proeverij – VOLGEBOEKT!

13 mei @ 18:30 - 22:00

79,50 incl. btw
Wijn en Spijs proeverij

Chamboné Wijnstijl en AVALON wijn & spijs ontmoeten elkaar opnieuw op vrijdagavond 13 mei in Amsterdam.

Bijzonder culinair event door Angélique Chamboné  en AVALON wijn & spijs
Deze twee professionals zijn respectievelijk gespecialiseerd in de Zuid-Afrikaanse wijnen en verfijnde gerechten die naar de wijn toe worden gekookt.  

Wat kun je verwachten?

We schenken 8 wijnen met amuses en 8 kleine gerechtjes.
De zogenaamde 4 en 5 sterren Platter’s  wijnen die Angélique zal gaan schenken zijn van een hoog niveau en worden gecombineerd met de verfijnde gerechten van Martine van Zeventer van ‘Avalon Wijn & Spijs’.
Zoals zij zegt: ‘ik kook naar de wijn toe, als dat lukt krijg je 1+1=3′.
Per flight geniet je twee wijnen en twee gerechtjes naast elkaar. Zo kun je uitgebreid proeven wat wijn en spijs voor elkaar kunnen betekenen.
Je krijgt daarnaast in woord en beeld van alles over de wijnhuizen te horen en te zien!

De wijnhuizen en wijnmaak(st)ers die door Angélique worden uitgelicht zijn:
* Genevieve MCC – Melissa Nelsen
* Fryer’s Cove – Liza Goodwin
* NUIBA Wines – Suzanne Coetzee
* Momento Wines – Marelise Niemann
* Sions of Sinai Wines – Bernard Bredell
* Wolf and Woman Wines – Jolandie Fourche
* The Garajeest – Callan Williams
* Montblois Wine Estate – Nina Mari Bruwer

Hierbij genieten we van 8 kleine luxe gerechtjes bedacht door chef Martine van Zeventer.
* Biet en zeegroenten gegaard in dashi-bouillon
* Salade met geitenkaas, gerijpte ham en frambozendressing
* Eendenbout Peking style
* Langzaam gegaard buikspek met 5-spice en sojasaus
* Lamsbout met voorjaarsgroenten
* Paarse wortel met Thaise basilicum
* Blauwschimmel kaas
* Vanille-dessert

Vegetarisch menu: 

* Biet en zeegroenten gegaard in dashi-bouillon
* Salade met geitenkaas, gerijpte ham en frambozendressing
* Koningsoesterzwam teriyaki
* Aubergine met miso en sojasaus
* Chili j ‘adore – witte bonen, venkel en chilpeper
* Paarse wortel met Thaise basilicum
* Blauwschimmel kaas
* Vanille-dessert

Waar gaat dit culinaire event plaats vinden? 

Locatie: Avalon Wijn & Spijs   Sluisstraat 56, 1075 TH Amsterdam
Datum: vrijdagavond 13 mei 2022
Inloop: 18.30u 
Aanvang: 19.00u
Einde: 22.00u ( om en nabij!)
Kosten:
€ 79,50  pp -incl 8 wijnen, amuses, 8 gerechtjes, tafelwater en bijzondere achtergrondverhalen
Aantal deelnemers: minimum 6 maximum, 12 personen

Inschrijven

Om in te schrijven kun je een e-mail sturen naar info@chambonewijnstijl.nl of bellen naar 06 – 25 25 78 11.

Bij inschrijving ga je akkoord met de cursusvoorwaarden.

Gegevens

Datum:
13 mei
Tijd:
18:30 - 22:00
Kosten:
79,50 incl. btw
Evenement Categorieën:
,

Locatie

AVALON wijn en spijs
Sluisstraat 56
Amsterdam, 1075 TH Nederland
+ Google Maps