Wijnproeverij Zuid-Afrika - Chamboné Wijnstijl aka Dutch Wine SIsterr

Angélique Chamboné, registervinoloog en wijndocent Utrecht / Nijkerk

Lekker eten en drinken zijn belangrijke elementen in mijn leven. Als klein kind stond ik al op een krukje in de keuken mee te koken met mijn moeder. Nieuwsgierigheid naar bijzondere smaakcombinaties, aandacht voor detail en presentatie van gerechten en een sfeervolle tafelaankleding zijn mij met de paplepel ingegoten.

Registervinoloog en wijndocent Utrecht en Nijkerk 

Wat begon als hobby, werd in de loop der jaren mijn tweede professie. Ik zette een kookclub op met een bevriende chef-kok, volgde toentertijd de wijncursussen SWEN 1,2 en 3 (nu SDEN) en sloot deze af met de vakopleiding voor Registervinoloog.
Als Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie en SDEN Wijndocent hou ik mijn kennis up to date door wekelijks in de praktijk bezig te zijn met het wijnmakersvak. 
Deze kennis geef ik door tijdens de wijncursussen SDEN 1+-2+-3 in Utrecht Centrum en in de wijngaard Aan de Breede Beek  in Nijkerk

Wijnstudiereizen en Wijnmakersstages

Regelmatig volg ik nascholingen op wijn- en culinair gebied. Waar mogelijk reis ik mijn wijnneus achterna. Tijdens wijnstudiereizen met vakgenoten dompel ik me vol overgave onder in de mooiste wijngebieden binnen én buiten Europa. De kennis die ik daar opdoe, geef ik graag in woord, beeld, geur en smaak aan u door. Ook ben ik al jaren een enthousiaste Ambassadeur van Zuid-Afrikaanse wijnen. In die hoedanigheid volg ik jaarlijks wijnmakerstages bij gerenommeerde wijnmakers in Zuid-Afrika, waaraan ik mijn wijnhart voorgoed heb verloren…

Vrijwilliger / Wijndocent  Wijngaard ad Breede Beek 

Tijdens mijn werkbezoeken in Zuid-Afrika onderhoud ik veel contacten met de wijnmaak(st)ers.
Tevens doe ik daar veel praktijkervaring op van de ‘druivenoogst tot aan de botteling in de fles’. In de wijngaard Aan de Breede Beek hou ik mij ook bezig met de druivenoogst, kelderwerkzaamheden en de snoei gedurende het jaar rond. Door deze extra kennis te vergaren en bij te houden is voor mij de wijnmaakcirkel rond.

Als Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, deel ik met veel enthousiasme de opgedane praktijkkennis met mijn cursisten waardoor de theorie ineens inzichtelijker wordt. 
 

Persoonlijke stijl

Ik ben een enthousiaste duizendpoot en een bevlogen verteller. Mijn brede interesse, deskundigheid en mijn persoonlijke stijl …nét even anders… maken dat ik op vele manieren inzetbaar ben. U kunt mij inschakelen als wijndocent, hostess, brand ambassador, presentatrice of gastro-entertainer tijdens wijnbeurzen of -events en proefpanellid. Wat het ook wordt, u bent verzekerd van een flinke portie wijnkennis, interactie en inspiratie.

Contact

Kunt u een ervaren en enthousiaste wijnprofessional gebruiken?
Neem vrijblijvend contact met mij op en ik vertel u graag wat Chamboné Wijnstijl voor u kan betekenen