Angélique Chamboné, registervinoloog

Lekker eten en drinken zijn belangrijke elementen in mijn leven. Als klein kind stond ik al op een krukje in de keuken mee te koken met mijn moeder. Nieuwsgierigheid naar bijzondere smaakcombinaties, aandacht voor detail en presentatie van gerechten en een sfeervolle tafelaankleding zijn mij met de paplepel ingegoten.

Registervinoloog

Wat begon als hobby, werd in de loop der jaren mijn tweede professie. Ik zette een kookclub op met een bevriende chef-kok, volgde de wijncursussen SDEN 1, 2 en 3 en sloot af met de vakopleiding voor registervinoloog. Na 34 jaar bevlogenheid en professionaliteit in twee disciplines – ik werkte parttime als OK-assistent – houd ik me nu fulltime bezig met mijn meest favoriete vakgebied: dat van de wijn.

Wijnstudiereizen

Regelmatig volg ik nascholingen op wijn- en culinair gebied. Waar mogelijk reis ik mijn wijnneus achterna. Tijdens wijnstudiereizen met vakgenoten dompel ik me vol overgave onder in de mooiste wijngebieden binnen én buiten Europa. De kennis die ik daar opdoe, geef ik graag in woord, beeld, geur en smaak aan u door. Ook ben ik al jaren een enthousiaste ambassadeur van Zuid-Afrikaanse wijnen. In die hoedanigheid volgde ik een uitgebreide wijnmakerstage bij vijf gerenommeerde wijnmakers in Zuid-Afrika, waaraan ik mijn wijnhart voorgoed heb verloren…

Persoonlijke stijl

Ik ben een enthousiaste duizendpoot en een bevlogen verteller. Mijn brede interesse, deskundigheid en mijn persoonlijke stijl …nét even anders… maken dat ik op vele manieren inzetbaar ben. U kunt mij inschakelen als wijndocent, hostess, brand ambassador, presentatrice of gastro-entertainer tijdens wijnbeurzen of -events, styliste en proefpanellid. Wat het ook wordt, u bent verzekerd van een flinke portie wijnkennis, interactie en inspiratie.

Contact

Kunt u een ervaren en enthousiaste wijnprofessional gebruiken? Neem dan contact met mij op en ik vertel u graag wat Chamboné Wijnstijl voor u kan betekenen.