wijncursus_SDEN-1

Wijncursus SDEN 1- Wijnvignet

In deze beginnerscursus van twee lesavonden proeft u minimaal 16 wijnen en leert u de karakteristieke eigenschappen van de betreffende wijnen herkennen en benoemen. Hierbij reizen we door de meest bekende wijnlanden binnen en buiten Europa. Naast dit praktijkgedeelte krijgt u spelenderwijs de nodige theorie voorgeschoteld.

Waarom kiest u voor Chamboné Wijnstijl?

  • 2 gezellige lesavonden met veel interactie, incl cursusboekje, wijnen, gebruik persoonlijke spittoon, lesmateriaal, aromawiel

  • Powerpoint presentaties met uniek eigen beeldmateriaal uit de praktijk

  • Leftovers mogen mee naar huis om extra te oefenen. 

We volgen het formele boekje ‘ik weet wat van wijn’
Na deze twee lesavonden weet u precies hoe wijn gemaakt wordt en welke verschillende types er zijn. U leert stapsgewijs hoe u het beste een wijn proeft en beoordeeld en waaraan je de meest voorkomende druivenrassen herkent. Hierbij maken we gebruik van geur- en smaaktestjes. 

Reis met me mee door de bekendste wijnlanden en wijnstreken waar deze druivenrassen groeien. Spelenderwijs leert u verschillende wijnstijlen en smaakprofielen beschrijven waarbij de combinatie met wijn & spijs natuurlijk ook aan bod komt. 

Wat leest u op het wijnetiket, de keuze van wijnglazen, juiste schenktemperatuur, karafferen, decanteren, en hoe lang is wijn in een geopende fles houdbaar? We maken gebruik van een aromawiel en proefformulieren en smullen de laatste avond van een hapjesplateau. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Allereerst voor iedere wijnliefhebber die meer van wijn wil weten. Maar deze cursus is ook bedoeld voor de horecamedewerkers, medewerkers in de wijnhandel/slijterij/ groothandel of wijnafdeling van de supermarkt 

Agenda & inschrijven

Krijgt u al zin in een wijncursus?  De volgende cursussen SDEN 1 staan gepland:

Praktische informatie

Tijdstip : 19.30-22.15 uur
Locatie:vergaderruimte restaurant Seven Utrecht
Bewaakte fietsenstalling:
gratis om de hoek. Parkeren: betaald in de nabije omgeving
Centraal Station Utrecht: op 10 minuten loopafstand
Kosten: € 139,50 voor 2 lesavonden, incl BTW en cursusboekje ‘ik weet wat van wijn’ , gebruik van glazen en overig lesmateriaal, spittoons, minimaal 16 wijnen.
Aantal deelnemers: minimum 8, maximum 16 personen.

Agenda & inschrijven

Krijgt u al zin in een wijncursus?  De volgende cursussen SDEN 1 staan gepland: