Wat kun je verwachten ?
2 lesavonden in kleine groepjes met veel interactie, incl cursusboekje, power point presentaties met veel eigen praktijkvoorbeelden, minimaal16 wijnen, broodassortie, lesmateriaal, aromawiel
We volgen het formele boekje ‘Ik weet wat van wijn’. Dit boekje wordt tijdens de 1e lesavond aan je uitgedeeld.
Na deze twee avonden weet je hoe wijn gemaakt wordt en welke verschillende types er zijn.
Je leert stapsgewijs hoe je het beste een wijn proeft en beoordeelt. Je leert de basissmaken zoals zoet, zuur, zout, bitter, kruidig onderscheiden en beschrijven waardoor je de meest voorkomende druivenrassen gaat herkennen. Op deze manier kun je gemakkelijker een wijnkeuze maken tijdens het diner of als je voor het wijnschap in de winkel staat.
Hierbij maken we gebruik van geur- en smaaktestjes.
Samen reizen we door de bekendste wijnstreken binnen en buiten Europa waar deze druivenrassen groeien en duiken we de wijngaarden en wijnkelders in.
Maar je leert nog veel meer…
Wat lees je op een wijnetiket, keuze van wijnglazen, wat is de juiste schenktemperatuur, karafferen, decanteren, hoe lang is wijn in een geopende fles houdbaar en hoe combineer je wijn en spijs?
We maken gebruik van een aromawiel en proefformulieren.
Na het volgen van deze wijncursus kun je er voor kiezen om online examen doen.
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus wordt vaak kado gegeven. Ik maak graag een persoonlijke kadobon op naam.
Maar natuurlijk ook voor jou, als je meer van wijn wil weten en een goede keuze wil maken als je voor het wijnschap staat of in het restaurant een bijpassende wijn wil bestellen.
Deze cursus is ook bedoeld voor de horecamedewerkers, medewerkers in de wijnhandel/slijterij/groothandel of wijnafdeling van de supermarkt.
Praktische informatie
Lesdata: woensdagavond 11 en 18 september 2024
Tijdstip : 19.30-22.15 uur ( inloop vanaf 19.15 uur )
Locatie: Vergaderruimte restaurant Seven Mariaplaats 7 Utrecht
Kosten: € 160,00 incl btw voor 2 avonden, cursusboekje ‘ik weet wat van wijn’, aromawiel, overig lesmateriaal, minimaal 16 wijnen, broodassorti, gebruik persoonlijke spittoon
Aantal deelnemers: Er wordt er een minimum van 8 en een maximum 16 personen aangehouden.
Meer info / Inschrijven
Vul dan onderstaande gegevens in en ik neem contact met je op.
Vineuze groet,
Angélique Chamboné RV / Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie