wijncursus_SDEN-1

Wijncursus SDEN 1

In deze beginnerscursus van twee avonden proeft u 16 wijnen en leert u de karakteristieke eigenschappen van de betreffende wijnen herkennen en benoemen. Hierbij reizen we door de meest bekende wijnlanden binnen en buiten Europa. Naast dit praktijkgedeelte krijgt u spelenderwijs de nodige theorie voorgeschoteld.

Wat kun je verwachten?

  • 2 avonden, cursusboekje, wijnen, lesmateriaal, aromawiel

  • Laatste avond bijpassende hapjes.

We volgen het formele boekje ‘Ik weet wat van wijn’. In twee avonden leert u alles over hoe wijn gemaakt wordt en welke verschillende types er zijn. U leert hoe u een Champagne-  en wijnfles opent, het beste een wijn proeft en beoordeelt. Hierbij maken we gebruik van geur- en smaaktestjes.

We bespreken de meest voorkomende druivenrassen terwijl we in woord en beeld door de bekende wijnlanden in de wereld reizen. Spelenderwijs leert u de wijnstijlen en smaakprofielen beschrijven waarbij de combinatie met wijn en spijs ook aan bod komt.

Wat leest u op een wijnetiket, keuze van wijnglazen, juiste schenktemperatuur, karafferen, decanteren en hoe lang is wijn in een geopende fles houdbaar?  We maken gebruik van een aromawiel en proefformulieren en smullen de laatste avond van wat bijpassende hapjes.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Allereerst voor iedere wijnliefhebber die meer van wijn wil weten. Maar deze cursus is ook bedoeld voor de horecamedewerkers, medewerkers in de wijnhandel/slijterij/ groothandel of wijnafdeling van de supermarkt.

Examen
Voor € 15,00 biedt ik u de gelegenheid om aan het einde van de tweede avond het officiële examen te maken. Na positief resultaat proosten we op uw slagen en ontvangt u meteen het erkende diploma wijnvignet®. Dit examen is echter niet verplicht.

Inschrijven

Om in te schrijven kunt u een e-mail sturen naar info@chambonewijnstijl.nl of bellen naar 06 – 25 25 78 11.

Bij inschrijving gaat u gaat akkoord met de cursusvoorwaarden.

Praktische informatie

Tijdstip : 19.30-22.15 uur
Locatie: in de ‘bovenkamer’ van Restaurant Koenraad Utrecht
Kosten: € 129,50 voor 2 avonden, incl BTW en cursusboekje ‘ik weet wat van wijn’ , gebruik van glazen en overig lesmateriaal, spittoons,16 wijnen, bijpassende hapjes
Aantal deelnemers: Minimum 8, maximum 16 personen.

Startdata

Krijgt u al zin in een wijncursus?  De volgende cursussen SDEN 1 staan gepland:

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Inschrijven

Om in te schrijven kunt u een e-mail sturen naar info@chambonewijnstijl.nl of bellen naar 06 – 25 25 78 11.

Bij inschrijving gaat u gaat akkoord met de cursusvoorwaarden.

Contact

Heeft u interesse in één van de activiteiten die ik aanbied of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met mij op.

  • 06-25257811
  • info@chambonewijnstijl.nl