Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijncursus SDEN 1 (dinsdagavond 9 en 16 februari)

9 februari 2021 @ 19:30 - 22:00

129,50 incl. BTW
Wijncursus-SDEN-1

Wat kun je verwachten ?

2 avonden met veel interactie, cursusboekje, power point presentaties, minimaal 16 wijnen, lesmateriaal, aromawiel, laatste avond bijpassende hapjes.

We volgen het formele boekje ‘Ik weet wat van wijn’. In twee avonden leert u alles over hoe wijn gemaakt wordt en welke verschillende types er zijn. U leert hoe u een Champagne-  en wijnfles opent, het beste een wijn proeft en beoordeelt. Hierbij maken we gebruik van geur- en smaaktestjes.

We bespreken de meest voorkomende druivenrassen terwijl we in woord en beeld door de bekende wijnlanden in de wereld reizen. Spelenderwijs leert u de wijnstijlen en smaakprofielen beschrijven waarbij de combinatie met wijn en spijs ook aan bod komt.

Wat leest u op een wijnetiket, keuze van wijnglazen, juiste schenktemperatuur, karafferen, decanteren en hoe lang is wijn in een geopende fles houdbaar?  We maken gebruik van een aromawiel en proefformulieren en smullen de laatste avond van wat bijpassende hapjes.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Allereerst voor iedere wijnliefhebber van die meer van wijn wil weten.
Maar deze cursus is ook bedoeld voor de horecamedewerkers, medewerkers in de wijnhandel/slijterij/ groothandel of wijnafdeling van de supermarkt.

Praktische informatie

Datum 2 avonden: dinsdagavond 9 en 16 februari 
Tijdstip : 19.30-22.00 uur
Locatie:  Restaurant Koenraad Utrecht
Kosten: € 129,50 voor 2 avonden, incl BTW en cursusboekje ‘ik weet wat van wijn’ , aromawiel, overig lesmateriaal, minimaal 16 wijnen, bijpassende hapjes.
Aantal deelnemers: De hoeveelheid wordt aangepast aan de geldende RIVM normen van dat moment. Zijn deze vervallen wordt er een minimum van 8 en een maximum 12 personen aangehouden.

Inschrijven

Om in te schrijven kunt u een e-mail sturen naar info@chambonewijnstijl.nl of bellen naar 06 – 25 25 78 11.

Bij inschrijving gaat u gaat akkoord met de cursusvoorwaarden.

Gegevens

Datum:
9 februari 2021
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
129,50 incl. BTW
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vergaderruimte restaurant Seven Utrecht
Mariaplaats 7
Utrecht, Utrecht 3511 LH Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie